Dorian van Rijsselberghe sponsort

Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe sponsort Dirty Hill. 

Familie van… 

dorian_mtb_1Wie goed naar Dorian kijkt, ontdekt al snel zijn typische Van Boven-trekken. Van Rijsselberghe is dan ook een volle neef van de Dirty Hill-voorzitter en zijn gezin, een goede reden om onze club een steun in de rug te geven.

Dorian zelf is al zijn hele leven een fanatiek mountainbiker en heeft tijdens zijn reizen over de wereld al heel wat mooie trails gereden. Het mountainbiken gebruikt hij om goed in conditie te blijven.

dorian_mtb_2De zeilsport en mtb-en gaan overigens goed samen. Zo beoefent Peerke Kortekaas van Dirty Hill beide sporten, maar zeker ook Dirty Hill-lid Mandy Mulder, goed voor zilver op de Olympische spelen van 2008 in Peking. In 2016 gaat Mandy (samen met Coen de Koning) tijdens de Olympische spelen in Rio voor goud in de Nacra 17 (catamaran) klasse.

Olympische titel

Dorian van Rijsselberghe werd in 2011 wereldkampioen, een jaar later gevolgd door een gouden Olympische medaille in de RS:X-klasse. In de voorbereiding op de Olympische Spelen van dit jaar behaalde hij op het WK in februari dit jaar een zilveren medaille. Nu wil hij een unieke prestatie neerzetten. “Er is nog nooit een windsurfer geweest die de Olympische titel wist te prolongeren. Het zou leuk zijn als ik de eerste ben”, zei de surfkampioen in een interview met Helden.

Dorian Foundation

dorian_foundation_sponsor_logoTexel, waar Van Rijsselberghe is geboren, heeft sinds 2012 een Dorian van Rijsselberghe-fonds om de sport op het eiland te stimuleren. Hoewel onze club niet op Texel actief is, hebben we door onze voorzitter wel een verbondenheid met Texel. Ook hebben we regelmatig in clubverband tochten op Texel gereden.

We zijn als club erg trots op een sponsor zoals Dorian.