17 sept: Landelijke Jeugdwedstrijd in Bergschenhoek

In februari van dit jaar publiceerde wij het bericht “Geen LJC in Bergschenhoek in 2016“. Sindsdien is er veel gebeurd en is de club op andere gedachten gebracht. Het resultaat is dat er in 2016 wel een LJC in Bergschenhoek wordt georganiseerd.

LJC?

LJC staat voor Landelijke Jeugd Competitie; een reeks mountainbike wedstrijden voor jonge mtb’ers die zijn geboren tussen 2002 (meisjes 2001) en 2008. Fiets je graag op de mountainbike en lijkt het je leuk om eens samen met jouw leeftijdgenoten een wedstrijd te rijden? Dan is een LJC-wedstrijd echt iets voor jou!

Andere opzet dan voorheen

Vorige jaren werd er gestreden tijdens een echte XC-wedstrijd, waarbij tegelijk werd gestart en een aantal ronden van het parcours werd afgelegd. Dit jaar is het anders.

Zoals eerder op de LJC site is gepubliceerd zal het een wedstrijd zijn waar de renners zes technische elementen zullen afleggen met aansluitend een tijdrit.

De wedstrijd begint bij de fietsenkeuring waar de renner na goedkeuring een kaartje ontvangt t.b.v. registratie van de technische elementen. De renner dient dit kaartje na de proeven maar voor de start van de tijdrit af te geven aan de jury. Dit gebeurt tijdens de opstelling.

Omdat de keuring onderdeel van de wedstrijd is zal er per categorie op klassement volgorde worden gekeurd, beproeft en gestart.

Gelieve dus niet willekeurig naar de keuring te gaan! Mocht je fiets nu een defect hebben is dat geen ramp, je kunt dan achteraan starten in je categorie, mits het defect verholpen is.

Belangrijke informatie voor deelnemers

Ga je meedoen met de LJC-wedstrijd in Bergschenhoek? Lees dan de informatiepagina goed door. Daarop staat alles wat je moet weten over de wedstrijd.

Naar informatiepagina