Clubweekend Luxemburg was top!

Dirty Hill heeft dit jaar het Mullerthal in Luxemburg geel gekleurd. Met bijna 40 personen hebben we een lang weekend doorgebracht in de jeugdherberg van Larochette. De weersverwachtingen waren niet ontzettend goed, maar met de gemiddelde temperatuur van 35 graden van vorig jaar in gedachten, was dat nog niet eens een verkeerd vooruitzicht. Uiteindelijk is het bij enkele spatjes gebleven.

Vrijdag 1 juli

clubweekend_2016_lux_1

De meesten arriveerden net na de middag, zodat er nog een rondje gefietst kon worden op het vaste parcours van Larochette. Meestal zijn de vaste parcoursen niet de meest interessante, maar dit parcours had genoeg te bieden om de techniek-, klim- en afdalingshongerige Dirty Hillers tevreden te stellen. 

clubweekend_2016_lux_2

Na de rit kon er worden ingecheckt en in plaats van slaapzalen konden we slapen in 5 en 6-persoons bungalows. Dus, spullen opbergen en naar het dorp voor bier, véél bier!

Tegen 7 uur ‘s avonds was iedereen ondertussen aangekomen en was het tijd voor een hap uit de gaarkeuken van de jeugdherberg. Uiteraard vroeg naar bed want de Toercommissie had een route van meer dan 70 kilometer uitgestippeld. Aangezien afstanden minimaal 10% naar boven afwijken, stond er een flinke dag fietsen op het programma.

clubweekend_2016_lux_03Zaterdag 2 juli

Zaterdag vroeg uit de veren voor het ontbijt en daarna de fietsen prepareren. Het was een herkenbaar ritueel van repen, banden en gereedschap in tassen laden, bidons vullen, banden van en op spanning brengen en na 4 keer knijpen er tóch maar weer wat uitlaten. De 2 groepen konden eindelijk van start. Bijna 20 man per groep is eigenlijk vragen om moeilijkheden, maar de boel is prima bij elkaar gebleven. Na een paar keer draaien zaten we eindelijk op de route en het zag er meteen goed uit: mooie bossen, steile klimmetjes trapafdalingen en een prima ondergrond. De route was een mix van wandelpaden, MTB-routes, trailhunten en over de weg rijden. Maar al met al was het gebied uitermate geschikt om je lekker uit te leven.

clubweekend_2016_lux_05

clubweekend_2016_lux_04

De snelle groep heeft een oponthoud gehad na een wat wazige trailhuntachtige afdaling. Het hergroeperen duurde zeker een uur. Uit het dal klimmen, naar het hoogste punt in de omgeving kostte aardig wat energie en de weg terug naar het Hostel, was alleen maar omlaag. 

Het eten was vervroegd naar 19:00, dus het was haast maken om op tijd te zijn.

De twee groepen hebben een elk afzonderlijke routes gereden, waarvan grote delen tegenovergesteld. Voor de ene groep was die fantááástische afdaling juist een gruwelijke klim en die ondoenlijke klim voor de andere groep een prachtige kom-afdaling. Genoeg om over na te praten dus.

De BBQ was eenvoudig, maar voldoende en met een koud biertje is alles prima weg te spoelen… ‘s Avonds de EK wedstrijd Duistland-Italië op het terras gevolgd en weer vroeg naar bed uiteraard. 

Zondag 3 juli

Zondag is de vaste route om Larochette nogmaals gereden met aansluitend nog een extra rondje met de nodige trapafdalingen. Door de “snelle” route, werd er in korte tijd nog heel wat kilometers afgelegd. Vroeg in de middag werd het terras opgezocht voor een laatste lunch om vervolgens nog een korte route in de nabije omgeving te rijden.

clubweekend_2016_lux_06-1

Omdat het nog wel een uurtje of 4 rijden was naar huis zijn we rond 3 uur gestopt om de auto’s in te laden.

Het weekend is verder zonder noemenswaardige valpartijen en weinig lekke banden verlopen. De plaatselijke tekenkolonie heeft zich wel massaal op de Dirty Hillers gestort: prima bloed met een goed HB-gehalte. Daar houden die zuigers wel van.

Het Muhllerthal in Luxemburg is een aanrader voor wie graag een weekend wil gaan biken. We komen er zeker nog een keer terug!

Bekijk meer foto’s in het fotoalbum.

» Open fotoalbum