Data van de Dirt Cup wedstrijden zijn bekend!

Ook in 2013 kunnen de leden van onze club de sportieve strijd met elkaar aangaan in de Dirt Cup competitie. Een Dirt Cup competitie bestaat uit een aantal wedstrijden van verschillende (mountainbike) disciplines. Op deze manier wordt een beroep gedaan op diverse mountainbike skills en zal de uiteindelijke winnaar als waardig allround clubkampioen worden gehuldigd.

Gewijzigde spelregels
Om zoveel mogelijk mensen tot het eind toe te laten meestrijden in het eindklassement zijn er twee belangrijke wijzigingen in de spelregels aangebracht.
1. Er staan dit jaar vijf Dirt Cups op het programma, waarvan er maximaal vier meetellen voor het eindklassement. Als je aan alle 5 de wedstrijden deelneemt, vervalt je slechtste resultaat. Voor de mensen die er onverhoopt een keer niet bij kunnen zijn is het niet gelijk funest voor het klassement. Er tellen maar 4 wedstrijden mee.
2. De tweede belangrijke wijziging is aangebracht in de puntentelling. Door iets andere punten toe te kennen aan een behaalde positie, verwachten wij een betere reflectie van de “rangorde naar biking skills” in het eindklassement te bereiken.

Twee nieuwe onderdelen
De kalender van de editie 2013 ziet er op papier zeer spannend uit. Twee nieuwe onderdelen op het programma en enkele vertrouwde disciplines. Voor aanvang van de competitie zal de benodigde informatie op de website beschikbaar komen. Schrijf in ieder geval vast onderstaande datums in je agenda, want die staan vast!

zondag 14 april 2013  –  DC#1:  XC Eliminator
woensdag 24 april 2013  –  DC#2:  XC
zaterdag 11 mei 2013  –  DC#3:  Enduro
woensdag 5 juni 2013  –  DC#4:  Tijdrit
zaterdag 15 juni 2013  –  DC#5:  Trial

De wedstrijdcommissie heeft er veel zin in en staat te popelen om het seizoen op 14 april a.s. af te trappen. Om de editie van 2013 minstens zo succesvol te maken als de afgelopen jaargang zijn wij uiteraard afhankelijk van jullie deelname. Hopelijk kunnen we dit jaar in nog grotere getale op jullie aanwezigheid rekenen.

Tot zondag 14 april!

Vriendelijke groet,
De Wedstrijdcommissie