Dirt Cup 2016

De wedstrijdcommissie is er weer klaar voor en heeft ook dit jaar weer een aantal uitdagende wedstrijden voor jullie op de kalender gezet.

De vraag is…

Welke Rocket Ron sleept dit jaar de Dirt Cup uit het vuur? Welke Muddy Mary geselt de pedalen? Wie mag zich Dirt Cup-winnaar bij de Furious Freds noemen? Welk Little Albertje sluipt naar de overwinning? En welk Fat Albertje doet dat in zijn categorie? Wie gaat bij de Racing Ralphs de hoofdprijs binnenslepen? En wie beslist de strijd bij de Dirty Dans? We zullen het zien…

Kalender

Zondag 3 april – XC (Cross Country: lange afstand)
De bikers die gedurende de winter hebben door getraind kunnen hun voordeel halen en een eerste slag slaan.

Woensdagavond 20 april – Uphill en Slalom
Twee onderdelen op één avond, de Uphill (berg-op) en een Slalom.

Zondag 29 mei – Enduro
Een Enduro is een langere afstand waarbij de tijd over de afdalingsstukjes de uitslag bepaalt.

Woensdag 8 juni – Eliminator
De Eliminator is een afvalrace waarbij elke ronde de laatste(n) afvallen. Dit belooft een spannend avondevenement te worden!

Zaterdag 25 juni – Trial
Tijdens de Trial draait het niet om snelheid, maar om behendigheid. Hoe beter je jouw fiets beheerst, hoe minder strafpunten je krijgt.

Programma en locatie

Op dit moment is nog niet voor elke wedstrijd het programma en locatie bekend. Zodra er meer informatie over het programma, de starttijden en de exacte locatie bekend is, kun je dat in het desbetreffende item in de clubkalender lezen.

Open clubkalender

Categorieën

In de Dirt Cup wordt gestreden in de volgende categorieën:

  • Fat Albert/Furious Fred: volwassen heren
  • Muddy Mary: volwassen dames
  • Dirty Dan: jeugd 15 t/m 18 jaar*
  • Racing Ralph: jeugd 13 en 14 jaar*
  • Rocket Ron: jeugd 11 en 12 jaar*
  • Little Albert: jeugd 10 jaar en jonger*

*De leeftijd die je hebt op de dag van het 1e wedstrijdonderdeel (3 april), bepaalt in welke categorie je deze Dirt Cup rijdt.

Hulp gevraagd

Om de Dirt Cup mogelijk te maken, hebben we bij elke wedstrijd hulp nodig van leden en/of hun familie/vrienden. We hebben hulp nodig bij het opbouwen en/of uitzetten van het parcours en ook weer bij het afbouwen van het parcours. Bij sommige wedstrijden hebben we ook mensen nodig die tijdwaarnemer of baanpost willen zijn.

Kunnen we op een handje hulp van jou of familie/vrienden rekenen? Laat het ons dan weten via het inschrijfformulier.

Inschrijven en opgeven hulp

Inschrijven voor de wedstrijden en opgeven dat je komt helpen kan via het inschrijfformulier. Je kunt je elke keer inschrijven voor de eerstvolgende wedstrijd, maar als je wilt, kun je je ook voor meerdere wedstrijden tegelijk opgeven.

Aanmeldformulier

Aarzel niet maar doe mee! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!